Tarih: 9.01.2024| Okunma Sayısı: 146

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan:

"Yargıtay Ceza Dairesi Anayasal düzene meydan okumuştur"

Türkiye Barolar Birliği ve İstanbul Barosu’nun çağrısıyla Çağlayan Adliyesi önünde bir araya gelen  Baro Başkanları ve  avukatlar, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa’yı yok sayan kararına karşı "Hukuk devletine saygı" başlıklı basın açıklaması düzenledi.Açıklamaya TBB Denetleme Kurulu Üyesi Av.Haluk Murat Poyraz ve Başkanımız Av.Sibel Torun da katıldı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan,

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ve Yargıtay 3. ceza dairesinin yeni  kararlarıyla perçinlenen ve anayasal düzene meydan okuyan bu  başkaldırıya geçit vermeyeceğiz. Siyasi hesaplarla alınan kararların  yargı sistemimizi ve ülkemizin geleceğini esir alınmasına asla ama asla  izin vermeyeceğiz

Geldiğimiz aşama itibariyle haklarında suç duyurusunda bulunduğumuz İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ve Yargıtay 3. ceza dairesinden talep edebilecek hukuki bir mesele kalmamıştır. Bugün buradan diğer anayasal organlara, kurumlara ve kişilere anayasal düzene karşı açıkça suç işleyen heyet üyeleri hakkında gereğinin yapılması görevlerini hatırlatmak istiyoruz. Anayasal düzeni tanımayan hakim ve savcılar için disiplin ve ceza soruşturmaları derhal yürütülmelidir." ifadelerini kullandı.

<<<Mart 2024><<
Mart 2024