ORDU BARO MECLİSİ 4. DÖNEM 5. OLAĞAN ÜYE TOPLANTISI
Tarih: 26.01.2024| Okunma Sayısı: 143

Baro Meclis Yönergesi uyarınca doğal ve kura ile belirlenen Meclis üyelerimizin ve Meslektaslarımızın katılımı ile 2024 yılının ilk Baro Meclisi toplantısını, Av. Sevinç ÇOLUK başkanlığında icra ettik.
Gündemindeki ana konularının yanında Baro Meclisimiz, en son yapılan 2024 CMK Müdafi Ücret tespitinin ve Adli Yardım görev ücretlerinin günün ekonomik verilerinden uzak oluşu ve Barolarımız ve Türkiye Barolar Birliğinin de hukuk devletinin, bağımsız yargının, hak arama özgürlüğünün teminatı olan savunmayı ve onun temsilcisi Barolar ve 186 bin avukatı, dolayısıyla yurttaşın hakkını savunmak için ortak aldıkları mücadele kararına destek olmaya devam edilmesi gerektiğinin altı çizildi.
Bu anlamda Baromuz, tüm mensupları ile birlikte,Ülkemizin,Milletimizin,Adaletin ve Hukukun savunucusu olan yegâne avukatlar olarak hak arama önündeki engellerin kaldırılması için mücadele etme kararlılığını göstermeye devam edecektir.
Çağdaş, demokratik ve şeffaf bir baro yönetimi için önemsediğimiz ve vazgeçilmez bir parçamız haline gelen Baro Meclisimizin bu birleşimle almış olduğu kararların, mesleğimiz ve meslektaşlarımız için hayırlı olmasını diliyoruz.
Ordu Barosu Başkanlığı

<<<Mart 2024><<