ANAYASANIN İKİNCİ KEZ İHLALİ !!!
Tarih: 28.12.2023| Okunma Sayısı: 122

ANAYASANIN İKİNCİ KEZ İHLALİ !!!

Bilindiği üzere ; Anayasa Mahkemesi Can Atalay ile ilgili verdiği hak ihlali kararının ardından yerel mahkeme görevini yerine getirmeyerek, Yargıtay da Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar vererek hukuk tarihimizde bir ilke imza atmıştır.

Anayasamızın 153. Maddesini tekrar hatırlatma gereği duyuyoruz : Anayasa Mahkemesi kararları kesindir. Yasama, yürütme ve yargı organlarını, tüzel kişileri, kısaca herkesi bağlar.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Anayasa Mahkemesi Kararına uymama gibi mevzuatta yeri bulunmayan bir karara imza atması nedeniyle Av. Şerafettin Can Atalay'ın avukatlarınca yapılan ikinci başvuru neticesinde Anayasa Mahkemesi, Resmi Gazete'de 27.12.2023 tarihinde yayımlanan kararı ile başvurucu meslektaşımızın seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkının, kişi özgürlüğü ve güvenliği hakkının, ayrıca Anayasa'nın 148. maddesinde güvence altına alınan bireysel başvuru hakkının İKİNCİ KEZ İHLAL EDİLDİĞİNE karar vermiştir.

Yargısal makamların Anayasa Mahkemesi kararlarının bağlayıcılığını ve yerindeliğini tartışma yetkisi bulunmamaktadır ve bu kararlar kişilere göre, zamana göre değişmez. Günlük siyaset malzemesi yapılamaz.

Biz Ordu Barosu olarak bir kez daha İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ni ve Yargıtay 3. Ceza Dairesi'ni T.C.ANAYASASINA UYMAYA davet ediyoruz.
Demokratik yollarla seçilen meslektaşımız Av. Şerafettin Can Atalay'ın yeri meclistir.

<<<Mart 2024><<
Mart 2024