DÜNYA ÇOCUK İŞÇİLİĞİ İLE MÜCADELE GÜNÜ
Tarih: 12.06.2018| Okunma Sayısı: 1059

“DÜNYA ÇOCUK İŞÇİLİĞİ İLE MÜCADELE GÜNÜ “ BASIN AÇIKLAMASI

Birleşmiş Milletler Çocuk hakları sözleşmesine göre İnsanlık, çocuklara vermek zorunda olduğu şeylerin daima en iyisini vermek mecburiyetindedir.  Çocuklar her türlü ihmale, acımasızlığa ve sömürüye karşı korunacaktır. Sözleşmede açıkça “Taraf Devletler, çocuğun, ekonomik sömürüye ve her türlü tehlikeli işte ya da eğitimine zarar verecek ya da sağlığı veya bedensel, zihinsel, ruhsal, ahlâksal ya da toplumsal gelişmesi için zararlı olabilecek nitelikte çalıştırılmasına karşı korunma hakkını kabul ederler.” denilmektedir.

Ordu Barosu, gizlice ve özellikle merdiven altı olarak tabir edilen işlerde çalıştırılan, ağır koşullarda inşaatlarda emeği sömürülen, fındık bahçelerinde, çay tarlalarında kullanılan, çalışma koşulları adı altında her türlü ihmal ve istismara maruz bırakılan, aile  durumu, ekonomik koşullar vb bahanelerle eğitim, sağlık, hür yaşama hakları ellerinden alınan çocukların haklarını korumayı görev edinmiştir.

Genel geçer politikacı söylemleri ile çocuk işçiliği isimli sömürünün ortadan kaldırılması mümkün değildir. Çocukların uygun eğitim programları ile çalışma yaşamından çekilmeleri amaç edinilmelidir. Bu hususta tüm kamu kurum ve kuruluşlarını çocuğu, topluma ve hatta ailesine karşı korumaya davet ediyoruz.

ORDU BAROSU ÇOCUK HAKLARI KOMİSYONU

SORUMLU YÖNETİM KURULU ÜYESİ