Tarih: 19.09.2016| Okunma Sayısı: 1050

ATAMIZIN ORDUYA GELİŞİNİN YIL DÖNÜMÜ

VE GAZİLER GÜNÜ KUTLAMA BASIN AÇIKLAMASI

19/09/2016

Mustafa Kemal Paşa'nın Anadolu'da başlattığı Milli Mücadeleye gönül veren en önemli şehirlerden biride Ordu ilimizdir. Bu bağlamda Mustafa Kemal Atatürk’ün İlimize gelişinin 92.yıldönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Atamızın ilimize atmış olduğu ilk adımın izini bağımsızlık, özgürlük ve adalet hissini tüm benliğimizde yaşamaktayız.

Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bize gösterdiği ve çizdiği muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için bizler bayrağımızı üst noktalara dalgalandırabilmek adına çalışmalarımızı hızla devam ettiriyoruz. Biliyoruz ki Atamızı, Ülkemizi ve Milletimizi sevdiğimiz ve bağımsızlığı için mücadele ettiğimiz, yılmadan bu uğurda çalıştığımız sürece aydınlık yarınlara kavuşabiliriz.

Bugün ayrıca Millet meclisimiz tarafından Sakarya Meydan muharebesinden sonra Mustafa Kemal Atatürk’ ümüze gazilik ünvanı verildiği ve bundan sonra her yıl gaziler günü olarak kutlanılan değerli bir günüde yaşamaktayız. Atamızla omuz omuza, onun açmış olduğu çizgide; gerek yurt savunmasında, gerekse vatandaşın huzur ve güvenliği için, üstün cesaret ve fedakarlık göstererek canları pahasına bedenlerini siper etmiş tüm şehitlerimiz ve tüm gazilerimizi de rahmet ve saygı ile anıyor; Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK ün ilimize ayak basışının yıl dönümünü işte bu duygu ve düşüncelerle kutluyor, rahmet minnet ve şükranla yad ediyoruz.

ORDU BAROSU BAŞKANLIĞI

<<<Nisan 2024><<