ORDU

Kamuoyuna Saygi ile sunulur
Tarih: 16.07.2016 | Okunma Sayısı: 1271 | | |
KAMUOYUNA SAYGI ILE DUYURULUR

15 Temmuz Gecesi Türk Silahlı Kuvvetlerine mensup bir grubun emir-komuta zinciri dışında bir darbe girişiminde bulundukları anlaşılmaktadır.
Darbe girişimi, darbe girişimi sırasında yaşananlar kadar, böyle bir hukuksuzluğa kalkışılmış olması Ordu Barosu olarak bizleri derinden yaralamış ve üzmüştür.
Türkiye Barolar Birliği ve tüm barolarımız, ve Ordu Barosu olarak darbeye karşı olduğumuzu, demokrasiyi sonuna kadar savunacağımızın bilinmesini istiyoruz.
Ülkemizin geçirmiş olduğu bu demokrasi sınavından en az yara ile çıkmasının yanında , Hukuk ve adalet ile kazanılmış bu vatanın yine aynı şekilde milletimizin egemenliği altında varlığını korumaya devam edeceği hususunda hiç bir şüphe duymuyoruz. Ancak bu karmaşık ortamda Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve Bağımsız Türk Yargısının da yıpratmaya çalışanlara müsaade edilmemesi gerektiğini, tüm kurum ve kuruluşlarla var olmuş ve olacak ülkemizin, birlik ve beraberlik içinde sağduyulu davranması gerektiği hususunun altını önemle çiziyoruz.
Darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar , milletimize geçmiş olsun dileklerimizi saygıyla sunuyoruz.

ORDU BAROSU BAŞKANLIĞI
21.01.2018 Pazar