5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 5.04.2016| Okunma Sayısı: 1077

HERKES İÇİN ADALET

ADALET İÇİN AVUKAT

 

 

                Ülkemizde her yıl 5 Nisan Avukatlar Günü olarak kutlanmaktadır. Neden 5 nisan olduğuna ilişkin çeşitli rivayetler olmasına rağmen önemli olan adalete, hukuk devletine ve avukatlara verilen önemdir.

                Ülkemizde son dönemde artan terör olayları nedeniyle 5 Nisan Avukatlar Günümüzü buruk bir şekilde kutluyoruz.

               Bu vesile ile kimden ve nereden gelirse gelsin, hangi amaçla yapılırsa yapılsın HER TÜRLÜ TERÖRÜ LANETLİYORUZ.  Terör olayları sebebiyle güzel vatanımız ve asil milletimiz uğruna kahramanca mücadele sonunda şehit düşen tüm güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet ailelerine ve milletimize sabır ve başsağlığı yaralılara acil şifalar diliyoruz.

                Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmaya , bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir.

                Türk milleti en zor hal ve şartlarda dahi birlik ve beraberlik ruhunu korumasını bilmiştir. Bundan sonra da öyle olacaktır.

                Millet iradesinin mutlak üstün olduğu, egemenliğin kayıtsız şartsız Türk milletine ait olduğu ve bunu millet adına kullanmaya yetkili kılınan hiçbir kişi ve kurumun hürriyetçi demokrasi ve hukuk düzeni çıkamayacağı, Türkiye Cumhuriyeti’nin insan haklarına saygılı demokratik laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğu Anayasamızın amir hükmü asil milletimizin ortak felsefesidir.

                Türkiye Cumhuriyetinin 78 milyon vatandaşının yegane ortak paydasının hukukun üstünlüğü ve adalet olduğu bunun milli birlik ve kardeşliğimizin vazgeçilmez şartı olduğunu unutmamamız gerekir.

                Avukatlar, hakim ve savcılarla birlikte yargının asli kurucu unsurlarındandır. Avukatın savunmanın olmadığı yerde adalet, adaletin olmadığı yerde devlet olmaz. Bu nedenle her geçen gün avukatlara duyulan ihtiyacın ve avukatların öneminin artığını görmekteyiz.

                Hukuki mesele ve anlaşmazlıkların adalet ve hakkaniyete uygun olarak çözülmesi için çalışan avukatlarımız, meslek etik ve kurallarından ayrılmadan mesleki dayanışma içinde kimden ve nereden gelirse gelsin her türlü haksızlığa ve adaletsizliğe dur demeye devam edecektir.

                Avukatlar yargı erki içinde vatandaşın temsilcileridir.

                Bu sebeple insan haklarına dayalı demokrasinin tam olarak işlediği tarafsız ve bağımsız mahkemelerin görev yaptığı hukukun üstünlüğünün egemen olduğu, Avukatlık mesleğinin icra edildiği her ortamda herkesin avukatı yargının asli kurucu unsuru olarak kabul ettiği ve ona uygun davrandığı, avukatlık mesleğinin ayağındaki prangaların atıldığı, ekonomik sorunlarının çözüldüğü, avukatlık sınavının derhal yürürlüğe girdiği, hukuk eğitiminin kalitesinin artırıldığı, avukatlık mesleğinin iş alanlarının başka mesleklere devredilmediği, yeni iş alanlarının açıldığı, adli yardım ve CMK sistemindeki sorunların çözüldüğü yabancı avukatların ülkemizde çalışmadığı ve avukatlık ücretinden KDV alınmadığı Avukatın beyanlarına belgelerine ve delil toplayabilmesine olanak tanındığı, vekâletnamesiz dosya inceleme hakkına riayet edildiği, Avukatlık kimliğinin resmi kimlik olarak tüm kurumlarda geçerli olduğu, avukatların pasaport sorununun çözüldüğü günlerde buluşmak dileğiyle hak ve özgürlüklerin fedakar ve yılmaz savunucuları olan tüm meslektaşlarımızın 5 Nisan Avukatlar Gününü kutlarım.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Av. İlhan KURT

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Ordu Barosu Başkanı

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

27.04.2024
AV. SİBEL TORUN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.