MAZBATA TÖRENİ

ÜYE                             : AV.SELİN KILIÇ

YENİ GÖREVE BAŞLAYAN 2015-2016 BAROMUZ 25 .DÖNEM  YÖNETİMİ

BARO BAŞKANI               AV.İLHAN KURT

BAŞKAN YARDIMCISI    AV.TURGAY ÇELİK (AV-HAK KOM. BAŞKANI)
GENEL SEKRETER             AV. ATİLLA TÜRK (İNTERNET VE BİLİŞİM KOM. BAŞKANI)
SAYMAN                          AV. BİRSEN UÇAR

AV. ADEM ÇALIŞ (SAĞLIK KOM. VE İNSAN HAK. KOM. BAŞKANI)

AV. HÜSEYİN VOLKAN GÜNGÖR (UZLAŞTIRMA VE SPOR KOM.BAŞKANI)

AV.NUR HİLAL GÜNDÜZ (KADIN HAKLARI KOM. BAŞKANI)

AV.RÜVEYDE KUZU TÜRK (ADLİ YARDIM BÜRO BAŞKANI)

AV.AYSUN AKIN DUMAN (KÜLTÜR SANAT KOM. BAŞKANI)

AV.SİBEL TORUN (STAJ EĞİTİM VE ÇEVRE HAKLARI KOM. BAŞKANI)

AV.CEMİL PALAVAR (CMK YÜTÜRME KOM. VE HAYVAN HAKLARI BAŞKANI)

BARO BAŞKANIMIZ AV.İLHAN KURT UN KONUŞMASI

Sayın 24. Dönem Ordu Barosu Başkanım , değerli yönetim kurulu mesai arkadaşlarım, kıymetli meslektaşlarım ve basınımızın güzide temsilcileri, hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

Başkanlığımız bugüne kadar 24 başkanlık dönemi geçirdi, bildiğiniz üzere 18 Ekim 2014 tarihinde meslektaşlarımızın yoğun ilgi alaka ve katılımları ile 25. Genel Kurulumuzu gerçekleştirdik.

Tüm Ordu Barosu Genel Kurullarında olduğu gibi bu genel kurulumuzda meslektaşlarımızla istişare yapabilme, mesleğimizin yakışır bir konuma gelebilmesi adına oldukça faydalı geçtiğine inanıyorum.

Bugüne kadar Ordu Barosu Başkanlığında 24 DÖNEM GENEL KURULLA 17 BAŞKAN görev yaptı. Her Baro Başkanımız büyük bir özveri ve fedakarlık ile Baromuzun, meslektaşlarımızın ve en önemlisi adaletin tecellisi için çok çalıştı. Şimdi çok çalışma sırası tarafıma 25. Genel Kurulumuzun takdiri ile 18. Baro Başkanı olarak bizlere düştü. Zaten Baromuza ve meslektaşlarımıza 2010-2012 yıllarında saymanlık, 2012-2014 yıllarında ise genel sekreterlik görevi ile hizmet etmekteydim. O günlerden bu günlere Baromuz büyük yol ve değişim kat etti. Bu tarih itibari ile avukatlık ruhsatı a bekleyenlerle birlikte 287 avukat levhamıza kayıtlı, stajyer avukatlarımızın sayısı ise 42 ye ulaştı. Gün geçtikçe büyüyen ve gelişen bir baro yolunda hızla ilerlemekteyiz. Bu anlamda Avukatlık mesleğinin de icrası, verilen kamu hizmeti neticesinde alınan ücretler, bu hizmetin verilmesinde katlanmak zorunda olunan mali yük meslektaşlarımızın önüne engel teşkil etmekte. Tüm bunların farkında olarak meslektaşlarımızın sorunlarını çözebilme adına tüm adımları atma gayretinde olacağız.

Biliyorum ki oldukça zor ve meşakkatli bir görevi devir aldık. Birlikte çalışma fırsatı bulduğum Önceki dönem Başkanım Avukat Oktay ÇANAK ve değerli yönetim kurulu üyelerimin hizmette yükselttikleri çıtayı bir adım daha ötesine götürebilmek için çalışacağız. Bu anlamda Değerli Baro Başkanım Av. OKTAY ÇANAK ve yönetim kurulu üyelerime şahsım ve tüm meslektaşlarım adına teşekkürlerimi sunmayı borç biliyor, teslim aldığımız bu bayrağı en yüksek noktaya kadar götüreceğimizin bilinmesini isterken ; yeni yönetime seçilmiş meslektaşlarıma da başarılar diler saygılarımı sunarım.

AV.İLHAN KURT

ORDU BAROSU BAŞKANI