ORDU

AralıkOcakŞubat
AV.STAJ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
Tarih: 08.10.2013 23:00:00 | Okunma Sayısı: 1535 | | |

STAJ YÖNETMELİĞİNDE STAJYERLİĞE VE AVUKATLIĞA KABUL İÇİN İKİ AYRI YAZILI DEĞERLENDİRME ÖNGÖREN

YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ KABUL EDİLDİ

Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu 7 – 8 Ekim 2013 tarihli toplantısında, avukatlık stajına başlayabilmek için “staja kabul değerlendirmesi” ve avukatlık mesleğine kabul için “staj yeterlilik değerlendirmesi”nde başarılı olma koşullarını getiren yönetmelik değişikliği kabul edildi.

Avukatlık Kanunu’nun 182. maddesi gereğince onay için Adalet Bakanlığına gönderilen yönetmelik değişikliği uyarınca, staja başlayabilmek için yapılacak olan yazılı “staj kabul değerlendirmesi”nde; Türkçe, Mantıksal Akıl Yürütme, Genel Kültür konuları 30 puan; Anayasa Hukuku, Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, Hukuk Yargılama Usulü, Ticaret Hukuku, İcra ve İflas Hukuku, Ceza Hukuku, Ceza Yargılama Usulü, İdare Hukuku, İdari Yargılama Usulü, Hukuk Felsefesi, Hukuk Sosyolojisi ve Vergi Hukukunu kapsayan alan bilgisi konuları ise 70 puan ağırlığa sahip olacak.

Staja kabul değerlendirmesi başarı belgesinin geçerlilik süresi iki yıl olacak.

“Staj yeterlilik değerlendirmesi” ise yine yazılı olarak Mantıksal Akıl Yürütme Avukatlık Hukuku ve Meslek Kurallarını kapsayan alan bilgisinden yapılacak.

Staj yeterlilik değerlendirmesinden en az 70 puan alanlar başarılı sayılacak.

“Staja kabul değerlendirmesi” ve “staj yeterlilik değerlendirmesi” yılda üç kez yapılacak.

Yönetmeliğin Resmi Gazete’de yayımlanmasını takiben 6 ay içerisinde staja başvuranlar ve stajyer avukatlar değişiklik kapsamı dışında tutuldu.

16.01.2018 Salı