BÜYÜK ZAFER TAM 100. YAŞINDA
BÜYÜK ZAFER TAM 100. YAŞINDA  

30 Ağustos 1922, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın tarihi emri “Ordular, ilk hedefiniz Akdenizdir, İleri” ile beraber yıllardır emperyalist devletlerin işgali altında yaşayan, son nefesini vermek üzere olan bir halkın, şaha kalkarak tarihte eşi görülmemiş bir taarruzla düşmanı yurdundan kovduğu şanlı gündür.

30 Ağustos 1922, yıllar süren savaşlardan yorgun düşmüş, Anadolu’dan bihaber yöneticilerin umurunda olmayan, dış ülkelerin yerli işbirlikçilerinin sindirmeye çalıştığı bir halkın hiç dinmeyen ve dinmeyecek olan vatan aşkı ile elinde süngü ayağında çarık “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyerek vatan mücadelesini yaptığı gündür.

30 Ağustos 1922, tüm dünyanın ölmesini beklediği, heveslendiği, yanmış yıkılmış bir devletten ilelebet payidar kalacak Türkiye Cumhuriyeti’nin doğduğu gündür.

30 Ağustos 1922, geçmiştir, minnettir; gelecektir, umuttur; gururdur, zaferdir…

Tüm dünyanın hayranlıkla izlediği bu büyük mücadele; başta Uluönder Mustafa Kemal Atatürk, Miralay Reşat (Çiğiltepe), Mirliva Halit, Birinci Ferik Musa Kazım Karabekir, Birinci Ferik Kazım Fikri, Mirliva Ali Fuat, Albay Hüseyin Rauf, Mirliva İbrahim Refet, Müşir Mustafa Fevzi Çakmak, orgeneral Yakup Şevki, Onbaşı Halide Edip, Fatma Nine, Şerife Bacı, Erzurumlu Kara Fatma, Gördesli Makbule, Emir Ayşe, Yörük Ali Efe, Yahya Kaptan ve daha niceleri olmak üzere ömrünü gençliği cephede harcayan, düşmanla sadece kurşun değil göğüs göğüse çarpışan Anadolunun yiğit evlatları sayesinde kazanılmıştır.

Torunları olmaktan gurur duyduğumuz kahramanlarımızın kazandığı bu büyük, eşsiz zaferi her yıl daha büyük bir coşkuyla kutlamaktan gurur duyuyoruz çünkü biliyoruz ki büyük zaferleri ancak ve ancak kazananlar kutlar.

100. Yıl dönümünü kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesi ile Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bu yurdu bize emanet eden tüm kahraman şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

ORDU BAROSU BAŞKANLIĞI