🇹🇷 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLIK VE ÇOCUK BAYRAMINI KUTLARIZ 🇹🇷
🇹🇷 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLIK VE ÇOCUK BAYRAMINI KUTLARIZ 🇹🇷

23 Nisan 1920, Türk Milletinin kararan umutlarına ışık tutan, halkın yeniden doğumunu başlatan Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açılarak, egemenliğin kayıtsız şartsız halka ait olduğunun  ilan edildiği gündür. Kurtuluş mücadelesinin en aydınlık günlerinden olan 23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılması ve  demokrasinin kalesi olan Meclis 102. yılında olduğu gibi ebediyen varlığını sürdürecektir. Atatürk’ün düşüncesinde çocuklar, milletimizin geleceğidir. Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, millî bayramımız olan 23 Nisanlar’ı hem ülkemiz hem de dünya çocuklarına armağan etmiş, tarihte bir ilk olarak çocuk bayramı ülkemizde kutlanılmaya başlanmıştır.

TBMM 'nin 102. yıl dönümünde,  meclisimizin açılışında bulunan başta Mustafa Kemal Atatürk ve  tüm kahramanlarımızı şükranla anıyor, aziz şehitlerimize rahmet diliyoruz.  

Atatürk’ün “Küçük hanımlar, küçük beyler. Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir bahtının aydınlığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz; kızlar, çocuklar!” diyerek çocuklara armağan ettiği bu eşsiz günde, Atatürk’ün izinde, çocuklarımız için adil ve yaşanılabilir bir gelecek inşa etmek gayretiyle tüm meslektaşlarımızla birlikte çalışmaya söz veriyor, başta çocuklarımız olmak üzere tüm milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz. 

ORDU BAROSU BAŞKANLIĞI