BASIN AÇIKLAMASI

BASINA ve KAMUOYUNA

Sayın ErdoÄŸan’ın partisinin grup toplantısı sonrasında yaptığı ve Türkiye Barolar BirliÄŸi’nin milli duruÅŸunu sorgulayan açıklamalarını hayretle dinledik.

Bu açıklamaları parti genel baÅŸkanı olarak mı cumhurbaÅŸkanı olarak mı yaptığını bilmiyoruz. Ancak kendisine çok açık bir davette bulunuyoruz. Türkiye’ye siyasi partinizin gözlükleriyle bakmayı bırakınız. Anayasada ettiÄŸiniz yeminin gereÄŸi olarak milli gözlüklerinizi takınız.

Sayın CumhurbaÅŸkanını anladığımız kadarıyla yine yanlış bilgilendirmiÅŸler. Türkiye Barolar BirliÄŸi, büyük Türk Milleti’nin kalbinde en özel yerini çoktan almıştır. Türkiye Barolar BirliÄŸi’nin her söylemi, her uyarısı, her duruÅŸu, her zaman milli olmuÅŸtur.

Ancak Sayın CumhurbaÅŸkanı sadece kendisinin kullandığı kelimelerin kullanılmasını, sadece kendisinin kurduÄŸu cümlelerin kurulmasını, sadece kendisi gibi düÅŸünülmesini istemektedir.

Sayın Cumhurbaşkanı,

FETÖ, devletimizi ele geçirirken yaptığımız uyarılar mı milli deÄŸildi de dinlemediniz?

Kumpas davalarla Türk Silahlı Kuvvetleri’nin omurgası balyozlanırken verdiÄŸimiz mücadele milli deÄŸil miydi ki karşı çıktınız?

Habur çadır mahkemesinde, piÅŸman deÄŸiliz diyen teröristler tahliye edilirken içimiz cayır cayır yanarak yaptığımız karşı çıkış mı milli deÄŸildi?

Açılım sürecinde “hiçbir devlet terör örgütü karşısında yenilmiÅŸ hissiyle masada oturamaz, hiçbir devlet milli ordusu yargısı tarafından esir alınmışken terörle mücadele edemez” çıkışımız mı milli deÄŸildi?

17-25 Aralık döneminde yolsuzlukla mücadele bir yana, yargı kullanılarak FETÖ savcılarının yaptığı bir yana diyerek FETÖ’nün en güçlü döneminde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yanında dimdik durmamız mı milli deÄŸildi? Hatırlar mısınız o tarihte yanınızdaki pek çok kimse kaçacak yer aramıştı. Biz, Sayın CumhurbaÅŸkanı, hiçbir zaman o partiden veya bu partiden olmadık. Hiçbir zaman siz dahil kimsenin adamı olmadık. Biz her zaman Türk Milletinden ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinden yana taraf olduk.

Hendekler kazılırken, barikatlar dikilirken Türkiye’yi uyarmadık mı Sayın CumhurbaÅŸkanı?

En sonunda olan bitenin farkına vardığınızda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni insanlığa karşı suç iÅŸlemekle suçlamaya kalkışanlara karşı ülkemizi biz savunmadık mı Sayın CumhurbaÅŸkanı?

15 Temmuz gecesi Ankara semalarında daha uçaklar çarpışırken ve bugün etrafınızdaki pek çok kimse kim bilir nerede saklanmışken, darbe giriÅŸimine Türkiye’nin 79 barosuyla birlikte biz karşı çıkmadık mı? Bazı batılı devletler 15 Temmuz’un bir kurgu olduÄŸunu ileri sürmeye kalkıştığında tüm dünyada FETÖ gerçeÄŸini ve 15 Temmuz’u Türkiye Barolar BirliÄŸi anlattı Sayın CumhurbaÅŸkanı. Sizin ve partinizin emrindeki hiç kimsenin ve hiçbir kuruluÅŸun bu konuda dünyada inandırıcılığınız yokken bu gerçekleri dünyaya biz kabul ettirdik Sayın CumhurbaÅŸkanı.

Fırat Kalkanı ve Afrin harekatlarının daha ilk saatlerinde Türkiye’nin uluslararası hukuktan kaynaklanan meÅŸru savunma hakkını kullandığını dile getiren ve bunu gerekçeleriyle ortaya koyan Türkiye Barolar BirliÄŸi’dir Sayın CumhurbaÅŸkanı. Zeytindalı Harekatının ilk gününde 103 bin avukatımızı temsilen biz Kilis’te sınırdaydık. Askerlerimizin yanındaydık, halkımızın yanındaydık…

Gayet açıktır ki, Sayın CumhurbaÅŸkanı yine yanlış bilgilendirilmiÅŸtir. Türkiye Barolar BirliÄŸi’nin milli duruÅŸu, Türk Milleti’nce bilinmektedir. Türkiye Barolar BirliÄŸi’nin ismindeki “Türkiye” kelimesini de tabelalardan “T.C.” harflerini sildikleri gibi silebileceklerini düÅŸünenler, bizi Türk Milleti’nin kalbinden asla silemezler.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.