KADINLAR GÜNÜ KAHVALTISI

8 Mart dünya kadınlar günü münasebetiyle gerçekleÅŸtirdiÄŸimiz geleneksel kahvaltımıza hoÅŸ geldiniz.

Dünyanın her yerinde kadının anıldığı, sorunlarının dile getirildiÄŸi, çözüm üretilmeye çalışıldığı bir gün…

Biliyorum ki kadınlarımız toplumumuzun yönlendirici, birleÅŸtirici ve koruyucu en önemli unsurudur.

Bu manada Kadınlarımızın hak ve özgürlüklerini rahatça kullanabilmesi, sosyal ve ekonomik anlamda en iyiye ulaÅŸması saÄŸlandığında Ülkemiz ve toplumuzda o derece ileriye gidecektir. Bu aynı zamanda hukukçu gözüyle sosyal adaletin bir gereÄŸidir. Ve aynı zamanda sosyal ve ekonomik eÅŸitsizlik içinde olması sadece kadınımızın sorunu olmaktan çıkmıştır. Adil ve kalkınmış bir Türkiye inÅŸa etmenin tek yoludur. Demokratik, ileri bir toplum için, kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının geniÅŸletilmesi, eÄŸitim, istihdam, saÄŸlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda eÅŸit fırsat ve olanaklardan faydalanabiliyor olmaları dolayısı ile büyük önem taşımaktadır.

Tüm dünyada olduÄŸu gibi kadın kimliÄŸi ve düÅŸünceleri bizler için son derece önemlidir.  Ne kadar çeÅŸitlilik arz eder ve özgürlük içinde ifade serbestliÄŸi tanınırsa o derece demokratik ve sosyal bir hayat hayali gerçekleÅŸebilir. Ülkemize de yön veren cefakar ve çalışkan ne istediÄŸini bilen kadınlarımızın varlığı ve bu kadınlarımızın desteklenmeleri ile mümkün olmuÅŸtur, olacaktır. Bu manada devlet kurumlarının ve STK ların iÅŸlerliÄŸi ,Kadınlarımıza bu alanlarda çalışma hakkının daha çok verilmesi , daha fazla kadın STK ların faaliyet göstermesi son derece önemli olacaktır.

DeÄŸerli Konuklar,

Bizler kadın ve erkeÄŸin bir bütünün iki eÅŸit yarısı olduÄŸuna inanan bir gelenekten geliyoruz. 

Kadınlarımızın olduÄŸu yerde demokrasi, hak- hukuk ve adalet olacaktır. Kadının maÄŸdur edildiÄŸi, ötekileÅŸtirildiÄŸi, çalışma hakkının elinden alındığı, ifade özgürlüÄŸünün kısıtlandığı bir ortamda yaÅŸamak istemiyoruz. Bizler Ordu Barosu olarak bu manada toplumsal bilinçlendirmeye katkıda bulunmaya devam edeceÄŸiz.

Hayatın ağır yüklerini, hayatın her alanında taşıyan, sevgi dolu yürekleri ile her türlü zorlu mücadelen yılmadan çalışan ve savaÅŸan kadınlarımızın bu güzel günlerini saygı ve sevgilerimle kutluyorum.

 

AV.Ä°LHAN KURT

ORDU BAROSU BAÅžKANI