TBB ÇOCUKTAN GELİN OLMAZ TOPLANTISI

TÜBAKKOM’ ÇOCUKTAN GELÄ°N OLMAZ’ KURULTAYI

                 Türkiye Barolar BirliÄŸi Kadın Hukuku Komisyonu ( TÜBAKKOM), Ankara’da ‘Çocuktan Gelin Olmaz’ konulu bir kurultay düzenledi. Türkiye Barolar BirliÄŸi Genel Merkezi’nde gerçekleÅŸtirilen kurultaya çok sayıda akademisyen, hukukçu ve sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

             Kurultay ile sadece resmi kayıtlara geçen çocuk yaÅŸta yapılan evlilik sayısının dahi ülkenin geleceÄŸinde ne denli olumsuz sonuçlar doÄŸuracağına dikkat çekilmek istendi. Çocuk evliliklerin büyük oranda kız çocukların sorunu olması nedeniyle ‘çocuktan gelin olmaz’ denildi. Türkiye Barolar BirliÄŸi Yönetim Kurulu Üyesi Av. Yurdagül GündoÄŸan, çocukların cinsel istismarının insanlık suçu olduÄŸunu, küçük yaÅŸtaki çocukların evliliÄŸini hiçbir ÅŸekilde kabul edilemeyeceÄŸini vurguladı. Türkiye’de halen 100 binlerce çocuk evliliklerin yapıldığına dikkat çeken GündoÄŸan, “Bu suç öyle bir suç ki, iÅŸlendiÄŸi anda artık telafisi imkansızdır. Çünkü, bir çocuÄŸun en temel hakkı olan çocukluÄŸunu yaÅŸama hakkı bir gecede elinden alınıyor. Aynı adam öldürme gibi. Her ikisinde de suç iÅŸlendiÄŸi andan itibaren artık geri dönüÅŸü yok.” diye konuÅŸtu.

          Tüm gün süren kurultaya Ordu Barosu Kadın Hukuku Komisyonu üyeleri Av. Nur Hilal Gündüz, Av. Esra Turan ve Av. Zuhal Özaydın Baromuzu temsilen katıldı.