BASIN AÇIKLAMASI

                                          BASIN AÇIKLAMASI

                         Akit T.V 10 Kasım’da yaptığı yayında ‘ Zulüm 1938’de son buldu,  Mustafa Kamal yıllar önce bugün öldü.’ Başlıklı bir yayın yaparak, özetle ‘1000 yıllık tarihimiz onun sayesinde bir gecede yok oldu, İngilizlerin yapamadığını yaptı, bunu Moğollar bile başaramazdı, Müslüman kıyafetlerini kaldırdı, getirdiği demokrasi Amerika’nın Irak’a getirdiğinden daha tesirliydi, inananlara yapılan herşey onun adıyla yapıldı, rahmetle anamıyoruz seni paşam’ gibi cümlelerle Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi anısına hakaret etmiş ve milyonlarca insanı kin ve nefrete teşvik etmiştir.

                    Yayının akabinde çok büyük tepkiler gelmiş, birçok kişi ve kurum tarafından suç duyurusunda bulunulmuş, kanala Rtük tarafından da ceza kesilmiştir. Ordu Barosu Başkanlığı olarak bizler de, Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunarak, yapılan hakaretlerin ve asılsız iddiaların cezasız kalmaması yönünde irade beyanında bulunduk.

                    Bizler Ordu Barosu avukatları olarak, ulu önder Atatürk’ün ilke ve inkılapları ışığında, adaletin ve demokrasinin gereğini her daim yerine getirmekten ve adaletin yılmaz bekçileri olmaktan onur duyuyoruz.

                                  Bu ve benzeri saldırıları yapanların asıl gayesi, halkı kışkırtmak, kargaşa yaratmak ve halkımızın gönülden bağlı olduğu değerleri yıpratmaktır. Fakat her 10 Kasım sabahı, saat 9’u beş geçe zamanın durduğu bir ülkede, bunu başarmaları mümkün değildir. Yine de söylenenlere sessiz kalmamız asla beklenemez.

                            Şundan eminiz ki, bizler,   cumhuriyetimizin kazanımlarının gereği olan, demokratik, laik bir hukuk devleti olmanın gereği olan sorumluluklarımızı, tüm gücümüzle ve varlığımızın son gününe kadar yerine getireceğiz.

           ‘ Devlet halinde teşkilatlanmış bir insan toplumu anayasasında, adalet kuvvetinin bağımsızlığının önemini açıklamaya gerek yoktur. Adalet kuvveti bağımsız olmayan bir milletin devlet olarak varlığı kabul edilemez.’ Diyen Atatürk’ün izinde, adil ve bağımsız hukuk neferleri olarak yılmadan çalışmaya devam edeceğimizi bildirir, saygılar sunarız.

                                                             ORDU BAROSU BAŞKANLIĞI