ADALET BAKANLIĞI GENELGESİ KAPSAMINDA YOL HARITASI
ADALET BAKANLIĞI GENELGESİ KAPSAMINDA YOL HARITASI

1-Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen coronavirüs tedbirleri kapsamında 2279 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile İİK 330 kapsamında tüm icra takipleri durdurulmuştur.

2-Adalet Bakanlığı İcra Daireleri Genel Başkanlığı’nın, uygulamada ortaya çıkan sorunlar ile ilgili olarak 24.03.2020 tarihli 2543 sayılı genelgesi tüm birimlere gönderilmiştir.

3-İcra Daireleri ile yapılan görüşmede; genelge kapsamında icra edilebilecek olan hususlara ilişkin uyap ekranlarının açılması konusunda çalışmaların sürdüğü ve en geç yarın itibariyle Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü tarafından aktif hale getirileceği bilgisi alınmıştır.

4-Aynı zamanda alınan tedbirler kapsamında daha önce duyurusunu yaptığımız şekilde, gerek icra çalışanlarının gerekse meslektaşlarımızın sağlığı açısından, işlemlerini uyap üzerinden yapmaları, icra dairesine çok zorunlu haller dışında gidilmemesi konusunda hassasiyet devam etmektedir.

5-Alınan tedbirler kapsamında, merkez ilçe icra dairesinde bir müdür bir katip çalışmakta olup, genelge uyarınca yeteri kadar personel eklemesi yapılabileceği düşünülmekte ise de, sınırlı sayıda olacağı açık olup, aynı durumun ilçe icra dairelerinde de olacağı muhtemel olacağından, durumun özelliğine binaen taleplerin karşılanması konusunda karşılıklı anlayış ve hassasiyet beklenmektedir.

6-Genelge kapsamında yer alan hususlarda bir sorunla karşılaşılması ve çözülememesi durumunda baro başkanlığı ile iletişim kurulması rica olunur.

7-60 ve özellikle 65 yaş üstü meslektaşlarımız ile kronik rahatsızlığı olan ve evden çıkması riskli olan meslektaşlarımızın önceki duyurularımız kapsamında, genelge uyarınca yapılması gereken işleri konusunda da baro başkanlığı her türlü desteği verecektir. Bu yaş grubunda olan meslektaşlarımızın evlerinde kalmalarını rica ediyoruz. Sizleri seviyor ve hep aramızda görmek istiyoruz.

Saygılarımızla.