Tarih: 17.03.2016 23:00:00| Okunma Sayısı: 984

18 MART 2016 ŞEHİTLER GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİ

Eşsiz Çanakkale zaferi; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ ün ulusumuza hediye ettiği ve Kurtuluş mücadelemizin temellerinin atıldığı şanlı bir zaferdir. Ulusumuzun kararlılığı ve bağımsızlık yolunda vermiş olduğu mücadelenin izleri tüm dünyaya bu vesile ile tanıtılmıştır.

Daha sonraki yıllarda ise verilen kurtuluş mücadelesinin yanında Yurtta ve Dünyada barışın simgesi haline gelen evrensel barış görüşümüz ile Türk Ulusu’ nun ruhunda ve benliğinde açılan esaret yarasının ve hasta adam düşüncesinin giderilmesi ve en önemlisi de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Ulusu ile birlikte bütün cihan tarafından tanınmasına ve kabul görülmesine olanak sağlamış önemli bir zaferdir.

Tarihimiz her türlü esaret ve baskı altında Ulusumuzun yılmadan mücadelesi ile dolu destanlaşmış zaferlerle doludur. Bu vesile ile tüm zorluklara ve imkansızlıklara rağmen bu onurlu mücadeleyi vermiş başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş silah arkadaşları ile  tüm gazilerimizi Çanakkale Zaferimizin 101. Yıl dönümünde minnet ve rahmet ile yad ediyor; günümüz ortamında bu çabayı her alanda sarf eden milletimizin de her daim yeni zaferler kazanacağına gönülden inanıyoruz.

ORDU BAROSU BAŞKANLIĞI

<<<Nisan 2024><<