TİYATRO GÖSTERİMİ
Tarih: 2.02.2016 23:00:00| Okunma Sayısı: 1052

Baromuz ve Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu ile işbirliği ile 02.02.2016 tarihinde OB.K.T tiyatromuzun DİŞİ HOROZ adlı tiyatro oyunu, meslektaşlarımız arasında dayanışmayı artırma amacı ile Baromuza özel gösteriminde buluştu.

Meslektaşlarımızın ve ailelerinin büyük ilgisi ile gerçekleşen etkinlikte tiyatromuzun ve sanatçılarımız Baromuza ve meslektaşlarımıza gösterdikleri ilgi ve alaka ile O.B.K.T yönetiminin bizlere vermiş oldukları bu destekten ötürü minnettarız.

Oldukça yoğun ve koşuşturmalı iş hayatında meslektaşlarımızın büyük beğenisi ile gerçekleşen bu etkinlik hem bir nebze olsun iş stresini ve hem de Baromuz avukat eş ve aileleri arasında dayanışmaya büyük katkıları olduğunu düşünmekteyiz.

Tiyatoromuza başarılı şekilde sahlenen bu oyun için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyor, bundan sonraki saantsal etkinliklerde de hep bir arada olabilmeyi arzu ediyoruz.

OYUN HAKKINDA

Ordu kültür ve sanatına önemli katkılar sunan Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBBKT), yeni sezon için hazırlıkları tamamlanan “Dişi Horoz” adlı yeni oyunla perdesini bugün açıyor. Ordulu sanatseverler tarafından büyük ilgi görmesi beklenen, geleneksel Türk tiyatrosundan ilginç örneklerin sergilendiği oyun,  düşündürürken güldüren, insanı şaşkınlığa sürükleyen, hüznü ve neşeyi bir arada yaşatan kurgusuyla, babasının kâhya olması nedeniyle Keçecizade Köşkü’nde doğup büyüyen Mahmut’un gözünden anlatılıyor. Oyunda pek çok çelişik karakterin bir arada yaşadığı Keçecizade ailesinin trajikomik hikâyesi konu ediliyor. Mehmet Beyazıt’ın yazdığı, A. Rıfat ÇOL ve Bülent ÖZTÜRK ’ün yönettiği sezonun yeni oyunu Dişi Horoz, 13 Kasım tarihinden itibaren her Salı ve Cuma günü saat 20.00’de sahnelenecek.

Ailenin önemi vurgulanıyor

“Eğer bir toplumda aile içinde huzur yoksa o ülkede huzuru tesis edemezsiniz”, ”Eğer bir toplumda aile içi şiddet varsa sokaktaki şiddeti engelleyemezsiniz”, ”Eğer bir toplumda aile içinde kölelik sistemi varsa o ülkede köleliği ortadan kaldıramazsınız”, ”Eğer bir toplumda aile içinde adil davranış biçimi yoksa o ülkede adaleti hakkıyla uygulayamazsınız”, ‘Eğer bir toplumda aile bireyleri birbirine saygı duymuyorsa o ülkede insanların birbirine saygı duymasını bekleyemezsiniz” ve ”Eğer bir toplumda aile bireyleri birbirlerine güvenmiyorsa o ülkede güven ortamı oluşturamazsınız” gibi kalıp yargıları çeşitli boyutlarıyla gözler önüne seriyor. ORDU OLAY

<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024