BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 7.01.2016 23:00:00| Okunma Sayısı: 1251

ORDU BAROSU BAŞKANLIĞI

 08/01/2016


 

TELEFONLA SAHTE İŞLEM YAPMAK İSTEYEN

 DOLANDIRICILARA İTİBAR ETMEYİNİZ.

                          

 

Bilindiği üzere dolandırıcılar her geçen gün yeni yollar bularak vatandaşlarımızı kandırarak milyonlarca lira vurgun yapmaktadırlar.

 

 Dolandırıcılar kişilerin kimlik bilgilerini ele geçirerek, yeni yöntemler deneyerek bir çok vatandaşımızı mağdur etmektedir. Numarasına ulaşılan vatandaş aranıp ve daha önce sağlık sigortası yaptırdığı ve ödemediği bir ay olduğunu bu nedenle de icralık olduğunu belirtiyor. Bu numarayla vatandaşı inandıran dolandırıcı, milyarlarca lira dosya masrafı ve avukatlık ücreti olduğunu iddia ediyor. Bu ücretten kurtulması için vatandaşın belli bir miktar para yatırması gerektiğini belirten dolandırıcı, hesap numarası veriyor. Ve mağdur olduğunu düşünen ve daha fazla külfet altına girmek istemeyen vatandaşımızda o hesap numarasına telefonda söylenen bakiyeyi hiç düşünmeden aktarıyor böylelikle yüklü miktarda haksız kazanç elde edildiği görülmüştür. Hem vatandaşımızın ve hem de avukatlık mesleği alet edilerek yapılan dolandırma işlemi ile daha sonra telafisi olmayan maddi zararı vatandaşımız ve manevi zararı da meslektaşlarımızın katlandığını görmek bizleri son derece üzmektedir.

 

Vatandaşlarımız bu gibi durumlarla karşılaştıklarında aceleci davranmayıp, konuyu araştırmasını, şayet bir sigorta şirketi ile ya da sgk ile herhangi bir işlemi yada ilgili bulunup bulunmadığının kontrolünü yapmasını, ilimizde faaliyet gösteren birbirinden güzide Avukat meslektaşlarımıza danışmalarını, bu konuda hukuki yardım almalarını önemle rica ediyoruz.

 

Beyan edilen borç ya da yapmanız söylenen işlemleri sorgulamadan hareket etmenizi, borç ilişkisinde muhakkak yazılı belgeler ile işlem yapmayı seçmenizi, meslektaşlarımızın adı verilerek kandırılmaya çalışılan durumlarda karşı tarafın vekaletinin olup olmadığının sorgulanmasını ve mümkünse web sitemizde de yer alan telefon ve adreslerden adı beyan edilen avukat ile irtibat kurarak durumun sorulması yerinde olacaktır.

 

Değerli vatandaşlarımızın bu gibi durumlarla karşılaşmamalarını karşılaştıkları durumda meslektaşlarımızdan, Cumhuriyet Başsavcılıklarından ve kolluk güçlerimizden yardım almaları gerektiği hususunu yeniden hatırlatıyor, insanları kandırmaya ve aldatmaya yönelik davranış sergileyerek bu yolla haksız kazanç elde edenlerin muhakkak adalet karşısında hesap vererek en ağır ceza almalarının sağlanması noktasında Ordu Barosu avukatları olarak bizlerinde üzerine düşen her türlü görevi yerine getireceğinin bilinmesini arzu ediyor, saygılar sunuyoruz.

 

 

 

                                                                                    ORDU BAROSU BAŞKANLIĞI

 

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Nisan 2024><<
Nisan 2024
 PSÇPCCP
1325262728293031
141234567
15891011121314
1615161718192021
1722232425262728
18293012345

20.04.2024
AV. SİBEL TORUN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.