TERÖRÜ LANETLİYORUZ

ORDU BAROSU BAŞKANLIĞI

12.10.2015 BASIN AÇIKLAMASI

TERÖRÜ LANETLİYORUZ.

Ankara’da Barış Mitingi öncesi meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve Milletimize başsağlığı diliyor; yaralıların bir an önce şifa bulmasını temenni ediyoruz.

Türkiye’yi etnik bir çatışmaya sürükleyerek bölünmesini isteyenler başaramayacaklardır. Her türlü etnik, dinsel, mezhepsel unsurların dışında tanımlanan Milletimizin gücü, birlikteliğimizdedir. Şüphesiz artık Siyasi kaygı ve beklentiden vazgeçerek birbirimize daha da sıkı kenetlenerek bu karanlık günlerin üstesinden geleceğiz.

Ordu Barosu ve avukatları olarak bizler, bu olaydaki güvenlik ve istihbarat eksikliklerinin tüm ayrıntılarıyla araştırılmasını ve aydınlatılmasını, sorumlularının derhal hesap vermelerini, kanlı terör olayını icra eden Terör örgütünün bir an evvel hesap vermelerinin ve cezalandırılmalarının sağlanmasını talep ediyoruz. Bu bakımdan işin takipçisi olacağız.

Saldırıların üzüntüsünü yaşarken bizi ayırma girişimlerine karşı her zaman olduğu gibi  dimdik ayakta durmaya devam edeceğiz. Farklılıkların yüzyıllarca kardeşçe hüküm sürdüğü coğrafyamızda birlik ve beraberliğimizi yıkmaya çalışan herkese birlik ve beraberliğimizin sonsuza kadar sürdürmeye devam edeceğimizi göstermeliyiz. Hiç şüphe yok ki milletimiz en acı günlerden geçerken sağduyulu hareket etmeyi de asla bırakmayacak ve bu gibi olaylarında üstesinden gelmeyi başaracaktır.

Bu düşünceler ile hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar, tüm ulusumuza başsağlığı diliyor, Terörü bir kez daha şiddetle kınıyoruz.

ORDU BAROSU YÖNETİM KURULU ÜYELERİ ADINA

AV.İLHAN KURT