ORDU

Tarih: 06.11.2014 23:00:00 | Okunma Sayısı: 1057 | | |

DEĞERLİ BASINIMIZIN DİKKATİNE

10 KASIM 2014 ATATÜRK’ Ü ANMA GÜNÜ BASIN BİLDİRİSİ

Bugün Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ ümüzü sonsuzluğa uğurladığımız bir gün. Bu gün; bir ulusun asırlara uzanacak kurtuluş destanının en büyük kahramanını uğurladığı bir gün aslında.

Bu gün de O’nu anmak demek ; ilke ve inkılaplarını çok iyi anlamak demektir. O’nu anlamak demek Cumhuriyetimize ve bizlere emanet ettiği yüksek değerlere sıkı sıkı sarılmak demektir ve O’ nu yaşatmak demek ; Türkiye Cumhuriyetini adil bir hukuk devleti olarak daha ilerilere taşımak ve gösterdiği ilke ve inkılapları idrak edip; uygulayıp, geliştirerek yeni nesillere aktarmak demektir.

Bu duygularla; demokratik, laik ve adil Türkiye Cumhuriyeti’ nin temellerini atan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ü her yıl daha da artan bir özlem içinde saygı ve rahmetle anıyor; Türkiye Cumhuriyeti’nin var olduğu sürece her yürekte bu sevginin yanmaya devam edeceğinin bilinmesini dileyerek, Büyük önderimizi özlemle yad ediyoruz.

ORDU BAROSU BAŞKANI

AV.İLHAN KURT