ORDU

Tarih: 26.10.2014 23:00:00 | Okunma Sayısı: 1205 | | |

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMININ 91. YILI KUTLAMA

BASIN BİLDİRİSİ

Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarının büyük mücadelesi neticesinde 29 EKİM 1923 tarihinde kurulan “Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz 91” yaşındadır. Şüphesiz yüzbinlerce şehit verilerek yakılan bu bağımsızlık ateşi kolay kazanılmadı. Bu günlere kolay gelinmedi. Bu eşsiz zafer üzerinde yükselen Cumhuriyetimiz hiç kuşkusuz, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak ebediyen yaşayacaktır. Birliğimizi-dirliğimizi, sevgimizi-saadetimizi her zaman bu doğrultuda korumaya devam edeceğiz.

Tarihimizin en büyük çağdaşlaşma ve değişim hamlesi olan Cumhuriyet; geleceğe büyük bir ümitle bakmamızı sağlayan gurur verici atılım ve başarıları, her türlü zorlu engelin aşılması konusunda Ordu Barosu olarak bizlere güç vermekle birlikte Atatürk'ün kuruduğu çağdaş, demokratik ve laik cumhuriyetimizi  sonsuza kadar yaşatmak her Türk vatandaşının asli görevi olmalıdır.

Bu duygularla; Cumhuriyetimizin kuruluşun yıldönümünde, ülkemizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ü, şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyor, tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını tebrik eder, daha nice bayramlara birlik ve beraberlik içerisinde ulaşmayı temenni eder, saygılar sunarız.

ORDU BAROSU BAŞKANI

AV.İLHAN KURT