GENÇ DEMOKRASİ ORDUSU PROJESİ
Tarih: 29.10.2013 22:00:00| Okunma Sayısı: 4066

 

Baro Başkanımız "Biz Baro olarak Valiliğimiz nezdinde gerçekleştirilen bir sosyal sorumluluk projesine dahil olmayı büyük bir mutlulukla kabul ettik. Tabii bu proje özellikle engelli kardeşlerimize, genç kardeşlerimize, genç kadın kardeşlerimize ve yine bir takım engellemelerle karşı karşıya kalan vatandaşlarımıza demokrasiyi öğretmek, sosyal katılım bilincini aşılamak ve hak arama yolunu göstermek amacıyla ortaya konulmuş bir proje kapsamında yola çıktık" dedi.

"Yaklaşık 12 ay sürecek bu projede ilimizde ikamet eden 400 tane genç kardeşimize bu hizmeti hep birlikte vermiş olacağız" diyen Baro Başkanı Oktay Çanak, "Proje içerisinde yaş grubu 13 ve 30 olan kardeşlerimiz olacak. Evet demokrasi diyoruz 21.yüzyıla girdiğimiz bu bağlamda demokrasi gerçekten kavramların tartışıldığı, tanımların tartışıldığı, hatta bu tür kavramların neticesinde savaşların bile çıktığı bu ortamda bizim ülkemiz, milletimiz ve devletimiz adına çok önem arz ediyor. Demokrasi tanımına bakıldığında çok basit tanımı olan halkın kendi kendini yönetmesi olması denilen bir tanım olmakla birlikte aslında günümüzde insanların ön yargılarıyla tanımlamalar yaptığı bir kavram olarak önümüze çıkıyor. Ve maalesef bu tanımlamalarla, ön yargılarla yapılan bu tanımlamalarla bir çok kardeşimiz demokrasi adına hak ve özgürlüklerden mahrum kalıyor. Biz Ordu Barosu olarak bu projeye katılım gösteren gençlerimize bu bağlamda fayda vermek ve destek olmak için ortak olduk" şeklinde konuştu.

Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen açılış etkinliğine Sayın Valimiz Kenan Çiftçi, Belediye Başkanımız Seyit Torun, ODÜ Rektör Vekili Prof.Dr.Saim Zeki BOSTAN, Baro Başkanımız Oktay Çanak ve Genel Sekreterimiz Av.İlhan KURT, Vali Yardımcısı Engin AVCI, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Namık UZUNLAR, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
 
 
Genç Demokrasi Ordusu Projesi 

Gençlik ve Spor Bakanlığının 2013 yılı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Ordu Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan ve hibe desteği almaya hak kazanan GENÇ DEMOKRASİ ORDUSU projesi Gençlik ve Spor Bakanlığı ile imzalanan hibe sözleşmesi doğrultusunda 01.07.2013 tarihinde faaliyetlerine başlamış bulunmaktadır.

Projeye ait detaylı bilgiler şu şekildedir;

Projenin Adı  : Genç Demokrasi Ordu'su

Başvuru Sahibi Kurum  :Ordu Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi

Proje Ortakları : Ordu İl Özel İdaresi, Ordu Barosu, Gülsultan Kadını Geliştirme  Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği Ordu Şubesi.

Proje Bütçesi : 93.865,00 TL

Proje Süresi : 12 Ay

Projenin Genel Amacı: Projenin genel amacı ülkemizdeki özürlü gençlerimizi, genç kadınlarımızı ve dezavantajlı konumda olan gençleri kendileri ile tüm toplum kesimlerini ilgilendiren yerel ya da ulusal düzeydeki karar alma süreçlerine katılımını ve aktif vatandaşlık bilinçlerini geliştirmektir. Ayrıca proje gençleri uluslararası normlarda sahip oldukları haklarını tanımaları, geliştirmeleri, çoğulcu demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü konusunda bilinçlendirmeyi amaçlamaktadır.

Projenin Özel Amacı: Ordu İlindeki 13-30 yaşları arasındaki 400 gencin 700 saat eğitim, Ankara ilinde 4 günlük yerinde inceleme ziyareti ile genç kadınlarımız, özürlü gençlerimiz ve dezavantajlı gençlerin; önlerindeki engelleri aşmalarında daha güçlü toplum ve daha güçlü devlet olma yolunda yol göstermek ve yardımcı olmak; girişimcilik ruhunun geliştirilmesi ve teşvik edilmesi, kişisel ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi, kendine olan özgüvenin pekiştirilmesi ve potansiyellerini gerçekleştirmelerine imkân sağlanması, temel haklar, yerel ve ulusal düzeylerdeki karar alma süreçlerinin işleyişi ile kendilerine sunulan imkân ve hizmetler konusunda bilgilendirilmesi, gerekli katılım ve liderlik kapasitesine sahip olmaları konusunda desteklenmesi, karar alma ve uygulama süreçleri ile sosyal hayatın her alanına etkin katılımlarının teşvik edilmesi, demokratik yaşama katılımının ve aktif vatandaşlık bilincinin teşvik edilmesi ve başvuru süreçlerinin tanıtımının yapılmasının sağlanması, gençlerin karar alma sürecine etkin katılımını sağlamayı teşvik edilmesi, gençlerin topluma kazandırılması ve hareketliliğinin artırılmasıdır.

Projede Uygulanacak Faaliyetler               :

1. Faaliyet: Projenin Lojistiğini Sağlamak

Bu faaliyet kapsamında proje ekibi ve ofisi oluşturulacaktır.

2. Faaliyet: Projenin Açılış Etkinliğini Yapmak

Bu faaliyet kapsamında 520 kişi kapasiteli Ordu Kültür Sanat Merkezinde projenin tanıtımının yapılacağı bir açılış etkinliği düzenlenecektir.

3. Faaliyet: Hedef Gruptan Katılımcıları Belirlemek

 19 İlçede gerçekleştirilecek olan eğitimlere katılacak kursiyerler belirlenecektir. Hedef kitle şu kriterler doğrultusunda seçilecektir;

 -13-30 yaş arası T.C. vatandaşı olmak.

 -En az ilkokul/ilköğretim mezunu olmak.

-Ordu şehir merkezi ve/veya ilçelerinde ikamet ediyor olmak.

4. Faaliyet: Hedef Gruba Eğitim Vermek

19 İlçede verilecek olan eğitimler, Ordu Merkez’de 15’er kişilik 4 adet grupta, Ünye ve Fatsa ilçelerinde 13’er kişilik 4 adet grupta olmak üzere toplam 8 adet grupta, diğer 16 ilçede ise 15’er kişilik ve her ilçede 1 adet grupta olmak üzere toplam 16 adet grupta verilecektir. Böylelikle proje kapsamında toplam 28 adet grupta eğitim verilecektir. Eğitimler her grup için günde 5’er saat olmak üzere 5 günde toplam 25 saatlik zaman dilimi içerisinde verilecektir. Projenin bütününde 28 gruba toplam 700 saatlik eğitim verilecektir.

5. Faaliyet: Yerinde İnceleme Ziyareti Yapmak.(Ankara)

Eğitimlerde başarı gösteren (eğitim sonunda yapılacak sınavda en başarılı olan) merkez ilçeden 2, diğer ilçelerden 18 genç, proje ekibi ve proje ortaklarından 5 kişi olmak üzere toplam 25 kişi 4 gün süresince ziyarete katılacaktır. Ankara’da bulunan Cumhurbaşkanlığı, T.B.M.M., Anayasa Mahkemesi Başkanlığı, Yargıtay, Danıştay, Sayıştay, Adalet Bakanlığı, Dış İşleri Bakanlığı, İç İşleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı gibi kurum ve kuruluşlara Ordu Barosu tarafından alınacak randevular sonrası gerçekleştirilecektir.

6. Faaliyet: 2023 Ordu'da Spor Vizyonu Çalıştayı

Çalıştay Türkiye’de ve Ordu ilinde spor alanında başarı göstermiş sporcuların katılımı, profesyonel ve amatör spor kulüplerinin temsilcileri, Ordu ilinde sporla uğraşan STK ve diğer kamu kurumlarının temsilcileri, Gençlik ve Spor Bakanlığından katılacak temsilciler ile gerçekleştirilecektir. Katılımcı sayısı 20 kişi ile sınırlı tutulacaktır. 3 gün sürecek olan bu Çalıştayda Ordu ilinin spor alanında bugünü ve geleceği ele alınacak ve güçlü ve zayıf yönleri tartışılacaktır. Çalıştayda Ordu ilinin 10 yıllık spor planlaması yapılacak ve 2013 vizyonunun oluşması sağlanacaktır. Çalıştaydan elde edilecek sonuçlar bir rapor haline getirilecek ilgili kurumlara tavsiye niteliğinde sunulacaktır.

 7. Faaliyet: Projenin Kapanış Etkinliğini Yapmak.

 Bu faaliyet kapsamında 520 kişi kapasiteli Ordu Kültür Sanat Merkezinde projenin çıktılarının anlatılacağı bir kapanış etkinliği düzenlenecektir.

 
 

 

ETKİNLİK TAKVİMİ

Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<Mart 2024><<
Mart 2024
 PSÇPCCP
926272829123
1045678910
1111121314151617
1218192021222324
1325262728293031
141234567

29.03.2024
AV. SİBEL TORUN
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.