UNUTMAYACAĞIZ VE UNUTTURMAYACAĞIZ 10 KASIM 1938 - ∞
Tarih: 9.11.2019| Okunma Sayısı: 1931

UNUTMAYACAĞIZ VE UNUTTURMAYACAĞIZ

10 KASIM 1938 - ∞

“Mustafa Kemal, İngilizleri yenene kadar, Tanrı’yı İngiliz sanıyordum.” Hindistan’ın bağımsızlık lideri Mahatma Gandhi

“Arkadaşlar, yüzyıllar çok az dahi yetiştirir. Şu talihsizliğe bakın ki, o büyük dahi, çağımızda Türk milletine nasip oldu.” İstifa etmek zorunda kalan İngiltere Başbakanı Llyod George

“Ey Napolyon, Ey Sezar, Ey İskender! Ayağa kalkınız… Büyüğünüz geliyor.” 10 Kasım 1938 İtalyan Radyosu

“Sovyet Rusya Hariciye Nazırı Litvinof ile görüşürken kendisine onun fikrince bütün Avrupa'nın en kıymetli ve en ziyade dikkate değer devlet adamının kim olduğunu sordum. Bana Avrupa'nın en kıymetli devlet adamının Türkiye Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal olduğunu söyledi.” Frankleen Roozwelt ABD Başkanı

“Bir ulusun hayatında bu kadar az sürede bu denli kökten değişiklik pek seyrek gerçekleşir... Bu olağanüstü işleri yapanlar, hiç kuşkusuz kelimenin tam anlamıyla büyük adam niteliğine hak kazanmışlardır. Ve bundan dolayı Türkiye övünebilir” Eleftherios Venizelos Yunanistan Başbakanı

“Savaşta Türkiye'yi kurtaran, savaştan sonra da Türk Ulusu'nu yeniden dirilten Atatürk'ün ölümü, yalnız yurdu için değil, Avrupa için de en büyük kayıptır. Her sınıf halkın O'nun ardından döktükleri içten gözyaşları bu büyük kahramana ve modern Türkiye'nin Ata'sına layık bir tezahürden başka birşey değildir.” Winston Churchill, İngiltere Başbakanı

“Istırap çeken dünyada barış ve esenliği yeniden kurmak ve insanlığın yalnız maddi değil, manevi gelişmesini sağlamak isteyenler Atatürk'ün iman verici ve yön göstericiliğinden örnek ve kuvvet alsınlar.” Profesör Herbert Melzig (Tarihci)

Ebediyete intikalinin 81. Yıl dönümde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri büyük önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ü sevgi, saygı, özlem, rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Ne senden vazgeçeriz ne de eserinden.

ORDU BAROSU BAŞKANLIĞI

<<<Nisan 2024><<