Tarih: 8.11.2019| Okunma Sayısı: 1025

Basın Bülteni

ORDU BAROSU ÇOCUK HAKLARI KOMİSYONU

LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR HAFTASI BASIN AÇIKLAMASI

Lösemi, halk arasında kan kanseri olarak bilinen hastalığın adıdır. Bu hastalık her yaşta insanda görülebilmektedir ancak hastaların yaklaşık %80’ini çocuklar oluşturmaktadır. Türkiye’de her yıl yaklaşık 1500 çocuk lösemiye yakalanmaktadır. Çocukluk çağındaki kanser vakalarının %35’ini lösemili çocuklar oluşturur ve birinci sıradadır. Löseminin en sık görüldüğü yaş aralığı ise 2-6 yaştır, 1 yaşın altında 10 yaşın üstündeki çocuklarda tedaviye cevap azalmaktadır. Lösemi nedenleri ise henüz tam olarak aydınlatılamamıştır.

Çocuk Hakları Evrensel Beyannamesi’nin altıncı maddesine göre ‘’Yaşamak, her çocuğun temel hakkıdır ve herkesin ilk görevi çocukların yaşamını korumaktır.’’ LÖSEV bu görevi en iyi şekilde yerine getirmektedir. 1998 yılında kurulan LÖSEV, Türkiye’nin  ilk ve tek Lösemili Çocuklar Hastanesi LÖSANTE’yi, lösemili çocukların ücretsiz eğitim alabilecekleri Lösemili Çocuklar Okulu’nu, şehir dışından gelen ailelerin tedavi esnasında konaklayabilmeleri için Lösemili Çocuklar Köyü’nü ve Avrupa’nın ilk ülkemizin en donanımlı Lösemili Çocuklar Kenti’ni hayata geçirmiştir. Halen lösemili çocukların toplum içerisinde eşit fırsatlara sahip olmaları için çalışmalarına devam etmektedir.

LÖSEV’in tedavi süreçlerinden sosyal hayatlarına kadar katkıda bulunduğu çocuklarımız konusunda hem bu kadar hassas olup hem de onlar için hiçbir şey yapmadan durmak ise çok acı. 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftasında bizler de farkındalığımızı arttırarak Kızılay’a kan ürünleri bağışlayabilir, LÖSEV’e bağış yapabilir veya LÖSEV’de gönüllü olarak çalışabiliriz. Bu hafta özelinde de değil belki her gün, yapacağımız maddi veya manevi destek çocukların tedavi süreçlerinde büyük önem taşıyacaktır. Unutmayın onların 1 haftası, sizin 52 haftanız var: Maskenizi takın farkındalık yarat sloganı ile bu hafta kapsamında destek veriyoruz.

ORDU BAROSU ÇOCUK HAKLARI KOMİSYONU

<<<Nisan 2024><<