Tarih: 20.12.2018| Okunma Sayısı: 822

BASINA VE KAMUOYUNA

Ülkemizde son günlerde artan hayvanlara yönelik şiddet eylemlerinin yanı sıra ilimizdebaş gösteren hayvana şiddet eğilimleri, biz hayvan severler ve aklıselim bireyler olarak vicdanları sızlatmaktadır.

Geçtiğimiz günlerde hepimizi rahatsız eden hayvan katliamlarından biri Çamaş ilçesinde yaşanmıştır. Bununlailgiliolarak Ordu Barosu sürecin yakın takipçisi olunmuş ve faillerin bulunabilmesi adına Fatsa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur.

Doğanın bir parçası olan hayvanlara davranışlarımızın esasında bizlerin kendine duyduğu saygı, içinde yaşattığı insanlık ve iyilik vardır. Bunu unutmamız demek, o hissiyatları kaybetmeye başlamamız demektir. Bizler sadece hayvanların değil, içinde bir bütün olarak yaşadığımız ekosisteme ve dünyaya saygı duyan, onu korumak için hayvan haklarını savunmanın önemini bilen bireyleriz. Farkındayız ve bu farkındalıkla hareket ediyoruz. Hayvanları koruma ve savunma kuralları, hükümet düzeyinde temsil olunmalıdır.Hayvan hakları da insan hakları gibi yasayla korunmalıdır.

Ordu Barosu Hayvan Hakları Komisyonu olarak, yaşadığımız alanın büyük bir parçasını oluşturan hayvanları tür ayrımı yapmaksızın korumak için, gerek yasal zeminde gerekse de sahaya inmeyi ve onlar için çalışmayı gayemiz ve insanlık görevimiz olarak benimsemiş olmaktan gururluyuz, mutluyuz.Hayvanlara hakları teslim edilinceye kadar mücadelemiz devam edecektir. Bu nedenle yasal düzenlemenin en kısa zamanda gerçekleştirilmesi hususundaki zorunluluğu KANUN KOYUCULAR VE KAMUOYUNUN DİKKATİNE ARZ EDERİZ.

ORDU BAROSU HAYVAN HAKLARI KOMİSYONU

<<<Nisan 2024><<