BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 2.07.2018| Okunma Sayısı: 998

02.07.2018

BASIN AÇIKLAMASI

Ankara Polatlı’da kaybolan küçük Eylül Y’nin işkence ve istismar sonucu öldürüldüğü emniyet ekiplerinin özenli çalışması ve polis köpeği Eva’nın üstün yetenekleri sonucu ortaya çıkarılmıştır. Ordu Barosu adına bu üstün çabalarından dolayı Emniyet Güçlerine derin şükranlarımızı ve saygılarımızı sunuyoruz. Yine Polis Köpeği Eva’ya ve onun eğitimini sağlayarak toplumun hizmetine sunan yetiştiricilerine de teşekkürü borç biliriz.

Failin yargı birimleri tarafından gerektiği şekilde cezalandırılacağı hususunda şüphemiz yoktur. Bunun yanında fail ile birlikte gözaltına alınan ve suçtan haberdar olup da suçu gizleyen ailesi ve komşusunun böylesi canavarca bir olayı gizlemekten dolayı aynı şiddetle cezalandırılması için gerekli kanuni düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir.  Suçu gizleyen kişinin aynı zamanda suçun işlenmesinde belli bir hâkimiyeti varsa bu kişi de fail gibi cezalandırılmaktadır, ancak sadece suçu gizlediği takdirde ya yardım eden sıfatıyla ya da suçu gizlemekten dolayı cezalandırılmaktadır.

Canavarca his ile işlenmiş bu suç ortaya koymuştur ki; cinsel istismar suçunda bu konuda özel bir düzenlemeye ihtiyaç duyulmaktadır çünkü suçu gizleyenin de fail gibi cezalandırılması gereği toplumsal bir ihtiyaçtır.

Ordu Barosu Çocuk Hakları Komisyonu olarak, baroların bu davalara katılımını sağlayacak yasal düzenlemelerin de hayata geçirilmesi gerektiğini bir kere daha hatırlatarak, toplumun her bir çocuğuna karşı işlenen tüm eylemlerin daima takipçisi olacağımızı taahhüt etmekteyiz.

ORDU BAROSU ÇOCUK HAKLARI KOMİSYONU

SORUMLU YÖNETİM KURULU ÜYESİ